Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Himmerlandsgryde
Himmerlandsgryde opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave himmerlandsgryde:
- 2 svinemørbrad
- 100 g tomatpuré
- ½ liter piskefløde
- 2 spsk paprika
- 2 glas perleløg
- 100 g sukker
- 3 peberfrugter
- 1 stort rødløg
- 100 g champignon
- 1 pakke bacontern
- Salt
- Peber
- 1 dl olie
- 1/4 liter vand
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Himmerlandsgryde:
Skær mørbraderne i bøffer og vend dem i mel blandet med salt og peber. Steg dem gyldne, så de får stegeskorpe.
Læg bøfferne i et ildfast fad.
Smelt sukkeret så det bliver brunt, som du kender det fra brune kartofler. Glasér herefter perleløgene i sukkeret og put herefter peberfrugt, løg og svampe (skåret i skiver) i panden og lad det stege med i 5 minutter.
Steg baconen sprød og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Put tomatpuréen i panden fra baconstegningen (gem fedtet) og brænd det af et par minutter. Tilsæt herefter vand, fløde og paprika og lad sovsen simre i 10 minutter. Smag til.
Hæld sovsen ovenpå kødet, derefter grøntsagerne og bag det hele i ovnen i 20 minutter ved 175°C. Drys med bacon ved servering.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.