Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Indbagt Mørbrad
Indbagt Mørbrad opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave indbagt mørbrad:
- 300 g frosne butterdejsplader
- 400 g svinemørbrad
- 1 spsk olie
- Salt
- Peber
- 250 g champignon
- 1 bundt persille
- ½ dl kørvel
- 2 kviste frisk estragon
- 2 kviste frisk timian
- 4 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 20 g smør
- 2 spsk 38% creme fraiche
- 1 æggeblomme
- 1 æg
- 4 salatblade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Indbagt Mørbrad:
Optø butterdejen. Tør kødet, og gnid det med peber.
Varm olien på en pande. Brun kødet, og drys med salt. Lad det svale af.
Rens champignonerne, skyl krydderurterne, pil skalotteløget og hvidløget og hak det hele fint.
Opvarm smøret, steg løgene møre. Tilsæt krydderurter, svampe og hvidløg. Rør creme fraiche i og lad det svale af. Rør æggeblommen i den kolde blanding.
Læg de skyllede og tørrede salatblade på et stykke smørrebrødspapir. Fordel fyldet henover. Læg kødet på og rul sammen.
Sæt ovnen på 250°C. Skil blommen fra hviden. Rul dejen ud, pensl kanterne med æggehvide. Rul mørbraden fra smørrebrødspapiret til butterdejen og pak kødet ind. Pensl med æggeblomme. Fugt en bradepande med vand og læg kødet i. Bag 10 minutter ved 250°C, og så 25 minutter ved 200°C
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.