Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Viking Gryde
Viking Gryde opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave viking gryde:
- 3 kg svinemørbrad
- 1½ liter letmælk
- 8 dl piskefløde
- 250 g smør
- 200 g hvedemel
- 3 fed hvidløg
- 4 store finthakkede løg
- 40 g madras karry
- 30 g paprika
- 100 g tomatpasta/puré
- 2 spsk whisky
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
SÃ¥dan laver du Viking Gryde:
Til 10 portioner.
Brun smørret i en gryde. Tilsæt karryen og lad den brune med til det ryger let. Tilsæt så paprika og løg.
Når løgene er næsten møre, tilsættes melet. Det bages godt igennem.
Tilsæt varm mælk og bag det hele op, så det får en konsistens a la vælling.
Tilsæt nu tomatpasta, pressede hvidløg, fløde, salt og peber.
Hold saucen varm, den må ikke koge.
Befri kødet for sener, flæk mørbraderne på langs 3-4 gange, og skær den så i passende stykker.
Brun kødstykkerne i smør. Ikke for meget ad gangen.
Det lynstegte kød vendes i den varme sauce, hvor det hviler i ca. 20 minutter og afgiver smag til saucen. Det må ikke komme i kog, kun holdes varm.
Tilsæt til sidst whisky. Server evt. med pommes frites og porre/rødbedestrimler ristet i honning. Eller med ris og en grøn salat.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.