Opskrifter » Pastaretter » Pasta » Vinter Carbonnara
Vinter Carbonnara opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave vinter carbonnara:
- 250 g penne pasta
- 2 æggeblommer
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 100 g pancetta ELLER bacon
- ½ dl hvidvin
- 1/4 dl fløde
- 50 g friskrevet parmesanost
- Friskkværnet peber
- 300 g grønkål
- 1 dusk salvie
- 1 stor portobellosvamp
- ELLER 100 g champignon
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Vinter Carbonnara:
Til 2 personer.
Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Skær pancettaen eller baconen i tern af 1x1cm.
Rist pancetta/bacon gyldent i en sauterpande.
Tilsæt skalotteløg og hvidløg i fine tern, og steg, til de er blanke.
Tilsæt nu hvidvinen, og lad det koge ind.
Pluk grønkålen i små duske og skær svampene i 1 cm tykke skiver.
Rist svampeskiverne af på en varm pande og tilsæt grønkålen, når de har fået farve.
Rist videre ved høj varme i 2-3 minutter, og vend blandingen med fintskåret salvie.
Tilsæt fløde til panden med pancetta/bacon og hvidvin, og lad det tykne lidt. Vend den færdigkogte pasta op i panden, og vend godt rundt, så stivelsen fra pastaen er med til at jævne saucen.
Tag panden af varmen og slut af med at vende æggeblommerne i retten (der skal være gang i bevægelserne, så de ikke koagulerer, og gør retten grynet og skilt).
Server straks med grønkål og svampe på toppen samt revet parmesan og masser af friskkværnet peber.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.