Opskrifter » Salater » Blandede Salater » Vinter Cæsar-Salat
Vinter Cæsar-Salat opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave vinter cæsar-salat:
- 2 kyllingebryster
- Olivenolie
- Salt
- Rugbrødschips:
- 3 tynde skiver rugbrød
- Olivenolie
- Salat:
- 2 gulerødder
- 1 rødbede
- 1 fennikel
- 2 hjertesalater
- Isterninger
- Dressing:
- 1 æggeblomme
- 1 tsk salt
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk æbleeddike
- ½ fed presset hvidløg
- ½-1 dl smagsneutral olie
- 40 g fintrevet parmesanost
- 2 hakkede ansjoser
- Tilbehør:
- Revet parmesanost
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Vinter Cæsar-Salat:
Til 2 personer.
Tænd ovnen på 220°C.
Steg kyllingebrysterne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.
Dryp rugbrødet med olie og salt og bag det sprødt i den varme ovn i ca. 7-10 minutter.
Skyl og skræl gulerødder og rødbede og skræl tynde strimler af begge dele med en kartoffelskræller.
Skær fenniklen i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pluk salaten. Fyld en stor skål med isterninger og koldt vand .
Kom grøntsager og salat i skålen (rødbede for sig i en lille skål), og lad dem stå mens resten tilberedes.
Pisk æggeblommen med salt, eddike og hvidløg. Tilsæt olien i en tynd stråle, lidt ad gangen til mayonnaisen har den rette konsistens. Kom parmesan i og evt. ansjoser. Smag dressingen til.
Tag grøntsager og salat op af isvandet og dryp det af på et rent viskestykke (brug evt. køkkenrulle til rødbeden). Vend grøntsagerne med dressingen.
Anret salaten på store tallerkner og servér straks med kyllingestykker, revet parmesan og ristet rugbrød.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.