Opskrifter » Salater » Pastasalater » Pastasalat med Ærter & Pesto
Pastasalat med Ærter & Pesto opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave pastasalat med Ærter & pesto:
- 1 stor bundt frisk basilikum
- 1 stort fed presset hvidløg
- 30 g friskrevet parmesanost
- 3 spsk hakkede, ristede valnødder
- 3 spsk friskpresset citronsaft
- 60 g extra jomfru olivenolie
- Salt
- Peber
- 250 g kogte, afkølede pastaskruer
- 250 g optøede (fra frost) ærter
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Pastasalat med Ærter & Pesto:
Hæld basilikum, hvidløg, parmesanost, valnødder og citronsaft i en foodprocessor og blend det godt.
Imens foodprocessoren kører, hældes olivenolien nu i - lidt ad gangen til pestoen har en konsistens som en tyk sauce. Smag til med salt og peber.
Hæld pastaskruerne og ærterne i en stor skål. hæld pestoen over, lidt ad gangen indtil du synes der er den mængde der skal være. Smag til med salt, peber og en lille smule citronsaft.
Pynt med lidt hakkede nødder og lidt basilikum.
Tip! I stedet for basilikum kan du bruge mint - eller en blanding af de 2. Valnødderne kan også erstattes med pinjekerner.