Opskrifter » Slankeopskrifter » Dukan » Dukan - Cheesecake
Dukan - Cheesecake opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave dukan - cheesecake:
- Bund:
- 100 g havreklid
- 1½ æggehvide
- 1 dl mælk
- 1 tsk strø
- 1 tsk vanilleessens
- Fyld:
- 5 blade husblas
- 200 g kvark
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 2 dl skyr
- 1 tsk vanillepulver
- 1 spsk fintrevet citronskal
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 4 spsk strø
- Gelé:
- 1 dl Fun One saft
- 1½ dl vand
- 5 blade husblas
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Dukan - Cheesecake:
Bland ingredienserne til bunden og fordel dejen i en springform. Bag ved 200°C i ca. 15 minutter. Afkøl bunden.
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Rør kvarken sammen med æggeblommer, skyr, vanille, citronskal og citronsaft.
Træk husblasen op af vandet sammen med det vand, der hænger ved. Smelt det i en lille skål over vandbad.
Afkøl husblasen lidt med en smule af kvarkmassen. Hæld derefter resten i og rør godt rundt.
Pisk æggehviderne stive, bland forsigtigt strø i og vend dem i kvarkmassen.
Hæld kvarkmassen over den afkølede bund, og sæt kagen på køl minimum 2 timer.
Til geléen lægges husblasen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Træk derefter husblasen op af vandet sammen med det vand, der hænger ved. Smelt det i en lille skål over vandbad.
Afkøl husblasen lidt med en smule af saften, og hæld derefter resten i den blandede saft under omrøring.
Hæld geléen ovenpå ostemassen og sæt igen kagen på køl - gerne natten over, men mindst et par timer.
Kan spises fra Fase 1 (Angrebsfasen) - 1/4 kage giver den daglige ration havreklid.
NB! Hvis man udskifter kvark med smøreost, er kagen først tilladt fra Fase 2, og så skal man være opmærksom på at smøreost er tolereret.