Opskrifter » Slankeopskrifter » Vægtvogterne » Fuldkornslasagne
Fuldkornslasagne opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave fuldkornslasagne:
- 2 hvidløg
- 1 løg
- 1 spsk olivenolie
- 2 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 500 g (6-10%) hakket oksekød
- 1 tsk timian
- 1 tsk oregano
- 1 tsk paprika
- 250 g fuldkorns lasagneplader
- 70 g tomatpuré
- 30 g rasp
- 5 dl skummetmælk
- 30 g smør
- 3 spsk hvedemel
- ½ tsk muskatnød
- 75 g (6%) revet ost
- Salt
- Peber
- 1 dåse hakkede tomater
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Fuldkornslasagne:
Hak hvidløg og løg løg - skær peberfrugt i små stykker. Riv gulerødderne.
Svits løg og hvidløg i olie og kom peberfrugten i.
Tilsæt kødet og svits det med nogle minutter. Tilsæt herefter krydderier og gulerødder.
Tilsæt tomatpure og hakkede tomater, og lad det simre i 15 min. Smag til.
Lav bechamelsaucen: Varm mælken og smelt smørret i en gryde, kom mel i og rør godt til melet slipper. Pisk mælken i og kog op. Tilsæt muskatnød og revet ost. Smag til med salt og peber.
Læg saucen i bunden af et ildfast fad og derefter skiftesvis plader og kød, slut af med saucen og raspen oven på.
Bages i ovnen ca. 45 min på 180°C
Næringsindhold i HELE portionen:
Energi: 2730 kcal/11430 KJ
Fedt: 84 g
Kulhydrater: 270 g
Protein: 186 g
Kostfibre: 30 g
Pro-points i HELE portionen: 69
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.