Opskrifter » Supper » Varme Supper » Bagt Græskarsuppe
Bagt Græskarsuppe opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave bagt græskarsuppe:
- 1 lille (ca. 2 kg) græskar
- 1 (ca. 2 kg) butternut-squash
- 4 spsk smør
- 4 spsk ahornsirup
- 1 grofthakket, stor gulerod
- 1 stort rødløg
- 12 dl kyllingefond
- 1 helt hvidløg
- 1 spsk dijonsennep
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Bagt Græskarsuppe:
4-6 personer.
Varm ovnen op til 180°C.
Skær græskar og squash i kvarte. Fjern kernerne. Læg græskar og squashstykkerne med skrællen nedad i en bradepande. Kom ½ spsk smør og ½ spsk ahornsirup ned i hullet på hvert græskar/squashstykke.
Læg gulerod og løg omkring græskar og squash. Hæld ½ liter fond ved, og dæk fadet fuldstændigt med stanniol.
Pak hvidløget ind i stanniol. Stil bradepanden og hvidløget i ovnen, og giv det 2 timer.
Lad grøntsagerne køle en anelse ned. Skrab græskar og squashkødet ud, og kom det i en stor gryde. Kassér skallen.
Kom også løg og gulerod og evt. saft fra bradepanden ned i gryden. Pak hvidløget ud, og pres den bagte masse ud af hvert fed ned i gryden.
Tilsæt sennep, salt og peber og resten af fonden. Bring gryden i kog, og lad det simre 10 minutter.
Purér suppen ad flere omgange, og kom den tilbage i gryden. Varm forsigtigt op, og servér.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.