Opskrifter » Tilbehør » Kartofler » Kartoffelfad
Kartoffelfad opskrift
Ingredienser
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kartoffelfad:
Skær hvidløget igennem og gnid et ovnfast fad hermed. Smør fadet med fedtstof.
Skræl kartoflerne og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver. Læg dem i vand efterhånden, ellers bliver de mørke.
Tør kartoffelskiverne i et klæde og læg dem lagvis i fadet med salt, peber og revet muskatnød.
Kog fløden op og pisk 2/3 af osten i. Hæld den over kartoflerne så de er næsten dækkede.
Drys med resten af osten og fordel nogle smør- eller margarineklatter over.
Bag ca. 1 time ved 225°C. Læg evt. staniol over fadet, hvis overfladen bliver for mørk.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.