Opskrifter » Vegetar Retter » Vegetariske Hovedretter » Æg med Sennepssauce
Æg med Sennepssauce opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave Æg med sennepssauce:
- 8 æg
- 40 g margarine
- ½ dl hvedemel
- 1 1/4 dl hønsebouillon
- 2 syltede agurker
- 1 1/4 dl mælk
- 1½ dl kaffefløde
- 1 spsk dijonsennep
- ½ tsk salt
- 1 knsp hvid peber
- 1/4 tsk revet økologisk citronskal
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 4 små kviste dild
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Æg med Sennepssauce:
Smelt fedtstoffet i en gryde. Rør melet i og brun det let. Spæd gradvist med bouillonen. Bring saucen i kog under omrøring til den er glat og blank. Lad saucen simre under låg ca. 10 minutter ved svag varme.
Kog æggene hårde, ca. 9 minutter. Hæld vandet fra og spul dem i koldt vand. Pak æggene ind i et håndklæde, så de holder sig varme. Lad agurkerne dryppe af og hak dem fint.
Rør mælk, fløde, sennep og agurk i saucen. Den skal varmed igennem uden at koge. Smag til med salt, peber, citronskal og citronsaft. Hæld lidt af saucen på tallerkener. Hæld resten af saucen i en sauceskål.
Pil æggene, del dem på langs og læg dem ovenpå saucen. Pynt med dildkviste.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.