Opskrifter » Bagværk » Boller » Ingefærboller med Chokolade
Ingefærboller med Chokolade opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave ingefærboller med chokolade:
- 120 g syltet ingefær
- 25 g gær
- 1½ dl lunkent vand
- 2½ dl skummetmælk
- 1 tsk salt
- 1 spsk ingefærsirup
- 100 g havregryn
- Ca. 500 g hvedemel
- 75 g mørk chokolade
- 1 æg
- Evt. 2 tsk kanel
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Ingefærboller med Chokolade:
Hak den syltede ingefær fint.
Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt mælk, salt, ingefær, ingefærsirup (lage fra de syltede ingefær), havregryn og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt og grundigt og tilsæt evt. mere mel under æltningen, til dejen er smidig og lige akkurat kan slippe fingrene.
Hak chokoladen groft og ælt den i dejen til sidst.
Form dejen til 12 boller og læg dem på bageplader med bagepapir.
Pensl bollerne med sammenpisket æg. Drys evt. kanel på toppen.
Lad bollerne hæve i ca. 45 minutter og bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter ved 180°C, til de er lysebrune.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.