Opskrifter » Bagværk » Boller » Store Bløde Chokoladeboller
Store Bløde Chokoladeboller opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave store bløde chokoladeboller:
- 50 g gær
- 100 g smør
- 4 dl kærnemælk
- 1 tsk groft salt
- 2 spsk sukker
- 2 æg
- Ca. 800 g mel
- 100 g grofthakket mørk chokolade
- Til Pensling:
- 1 æg
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Store Bløde Chokoladeboller:
Giver 14-16 stk.
Smelt smørret og rør det sammen med kærnemælken. Smuldr gæren heri, og rør til det er opløst.
Rør sukker, salt og æg i massen.
Ælt ca. halvdelen af melet i, til det bliver en grød. Ælt så chokoladestykkerne i.
Ælt herefter resten af melet i, lidt ad gangen, til dejen er mættet, men stadig lidt klistret.
Ælt grundigt i 10 minutter i hånden eller 5 minutter på maskine.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Form 14-16 boller af dejen og lad dem hæve på en plade i ca. 30 minutter.
Pensl forsigtigt bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 200°C (almindelig ovn) i ca. 12 minutter til de er gyldne og lækre.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.