Opskrifter » Bagværk » Kager » Bagt Chokoladecheesecake med Hindbær
Bagt Chokoladecheesecake med Hindbær opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave bagt chokoladecheesecake med hindbær:
- Bund:
- 250 g chokoladecookies
- 75 g blødt smør
- Fyld:
- 300 g kvark
- 3 dl creme fraiche
- ½ dl stærk, lunken kaffe
- 200 g mørk chokolade
- 65 g sukker
- 2 æg
- Pynt:
- Piskefløde
- Ca. 250 g hindbær
- Lidt mynteblade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Bagt Chokoladecheesecake med Hindbær:
Knus kagerne til smulder og bland dem med smørret. Tryk dejen ned i bunden og op ad kanterne af en springform, der er ca. 24 cm i diameter og beklædt med bagepapir.
Sæt den på køl, mens du laver fyldet.
Rør kvark og creme fraiche sammen og rør kaffen i lidt ad gangen.
Bræk chokoladen i mindre stykker, smelt den over vandbad eller i mikroovn og rør den i kvarken. Pisk æg og sukker til en æggesnaps og vend den i kvarkblandingen lidt ad gangen.
Hæld fyldet over kagebunden og bag den nederst i ovnen ved 175°C i ca. 30-40 minutter. Kagen skal være lidt løs i midten, da den stivner, når den bliver kold. Lad kagen blive i formen og afkøl den lidt, inden den sættes på køl.
Løsn kagen fra formen, inden den serveres, og byd flødeskum og hindbær til.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.