Opskrifter » Bagværk » Kager » Chokoladeroulade med Hindbærcreme
Chokoladeroulade med Hindbærcreme opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokoladeroulade med hindbærcreme:
- Dej:
- 125 g mørk chokolade
- 6 æg
- 100 g flormelis
- 2 spsk kakao
- 3 spsk kartoffelmel
- Hindbærcreme:
- 350 g friske eller optøede hindbær
- 75 g flormelis
- 1/4 liter 38% creme fraiche
- 1/4 liter piskefløde
- 1 stang vanille
- 3 spsk flormelis
- Pynt:
Opskrift indsendt af Marianne Nørgaard Monberg
Sådan laver du Chokoladeroulade med Hindbærcreme:
Tænd ovnen på 180°C. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
Pisk æggene sammen med flormelis til en meget tyk creme - ca. 5 minutter med en håndmixer.
Sigt kakao og kartoffelmel sammen og vend det forsigtigt i æggecremen. Vend smeltet chokolade i dejen og bred den ud i en stor bradepande (ca. 30x40 cm) foret med bagepapir.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 15 minutter. Vend kagen ud på et stykke bagepapir drysset med kakao og rul den løst sammen. Læg et fugtigt viskestykke over kagen, mens den køler af.
Hindbærcreme:
Vend bærrene sammen med flormelis. Bland creme fraiche, piskefløde, flormelis og vanillemarv og pisk det stift med en håndmixer.
Vend hindbærrene i cremen.
Rul forsigtigt rouladen op og fordel den valgte creme på kagen - lad den sidste cm være fri. Rul forsigtigt rouladen sammen, pak den ind og stil den koldt minimum 3 timer. Pak rouladen ud og pynt med sigtet kakao ved servering
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.