Opskrifter » Bagværk » Kager » Lynhurtig Cheesecake med Havregrynsbund
Lynhurtig Cheesecake med Havregrynsbund opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave lynhurtig cheesecake med havregrynsbund:
- 100 g smeltet smør
- 4 dl havregryn
- ½ dl sukker
- 2 tsk vanillesukker
- 2 tsk bagepulver
- 2 spsk mel
- 2 spsk lys sirup
- Ostetopping:
- 1/4 liter piskefløde
- 1/4 liter creme fraiche 9%
- Ca. ½ dl flormelis
- Vindruer
- Jordbær
- Evt. Chokoladestykker
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Lynhurtig Cheesecake med Havregrynsbund:
5-8 personer.
Tænd ovnen på 175°C varmluft.
Smelt smørret i en gryde.
Bland havregryn, sukker, vanillesukker, mel og bagepulver i en skål, og hæld det smeltede smør og siruppen i. Rør det hele godt sammen.
Fordel massen i en lille bradepande, pres den godt ned. Bag bunden i ovnen i ca. 10 minutter eller til den er let gylden.
Bunden vil føles blød, når du tager den ud - den stivner, når den kølet af.
Pisk fløden stiv og bland den med creme fraichen. Smag til med flormelis - den skal ikke være for sød.
Hæld massen ovenpå bunden, når den er helt afkølet. Rengør frugterne, og fordel dem over kagen. Bland evt. lidt chokoladestykker i flødemassen eller drys med lidt chokolade på toppen.
Tip! Du kan erstatte creme fraiche med mascarpone.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.