Opskrifter » Bagværk » Kager » Marcipanruder med Jordbærmousse
Marcipanruder med Jordbærmousse opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave marcipanruder med jordbærmousse:
- Dej:
- 150 g blødt smør
- 350 g marcipan
- 5 æg
- 1 dl mælk
- 150 g mel
- 2 tsk bagepulver
- Jordbærmousse:
- 3 blade husblas
- 300 g jordbær
- 75 g sukker
- 2 dl yoghurt
- 4 dl piskefløde
- Pynt:
- Jordbær
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Marcipanruder med Jordbærmousse:
Kør smør og marcipan i en foodprocessor. Tilsæt æggene et ad gangen og derefter mælken.
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.
Læg bagepapir i en form på ca. 22-30cm og hæld dejen i. Bag kagen på nederste rille ca. 30 minutter ved 175°C, til den er fast og lad den derefter køle af.
Til moussen lægges husblasen i blød i koldt vand. Skyl og nip jordbærrene og bland dem med sukker og kør dem med en stavblender eller i foodprocessor.
Varm 1 dl af jordbærpuréen i en lille gryde. Knug vandet af husblasen og smelt den i de varme jordbær. Lad det køle lidt af, og rør det i resten af jordbærrene. Rør derefter yoghurten i.
Pisk fløden halvstiv og vend den i. Hæld moussen over kagen i formen og glat den ud. Bank evt. let mod bordet for at få luftbobler væk. Sæt formen i fryseren i 5 timer.
Ved servering tages kagen ud af formen og bagepapiret fjernes. Lad kagen tø op i mindst 5 timer inden serveringen. Skær kagen i 28 stykker med en fugtig, skarp kniv. Pynt med friske jordbær
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.