Opskrifter » Bagværk » Lagkager » Chokoladelagkage med Brombærcreme
Chokoladelagkage med Brombærcreme opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokoladelagkage med brombærcreme:
- Bunde:
- 75 g kakao
- 1/4 liter kogende vand
- 250 g hvedemel
- 1 spsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 125 g blødt smør
- 350 g sukker
- 3 æg
- 1/4 liter mælk ELLER kærnemælk
- Fyld:
- 1 vanillestang
- 250 g brombær
- 250 g syltesukker
- ½ dl vand
- Creme:
- 250 g blødt smør
- 600 g flormelis
- Evt. rød frugtfarve
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Chokoladelagkage med Brombærcreme:
Til fyldet: flæk vanillestangen, skrab kornene ud og gem dem. Kog de rensede brombær, vanillestangen, syltesukkeret og vandet i 5 minutter og hæld det til afkøling i en skål. Stil den i køleskabet.
Tænd ovnen på 160°C (varmluft) og smør 2 springforme med smør.
Rør kakao sammen med kogende vand og afkøl det.
Sigt mel og bagepulver i en skål og bland salt i.
Pisk smør, sukker og vanillekornene luftigt og pisk derefter æggene i, et ad gangen. Pisk kakaomassen i.
Pisk skiftevis mel og mælk i og hæld så dejen i formene.
Bag kagerne midt i ovnen i ca. 35 minutter. Tjek med en tandstik, om de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 10 minutter. Åbn formene, og flyt kagerne over på en rist til afkøling.
Til cremen: pres 1½ dl af fyldet igennem en sigte. Pisk det sammen med smørret. Sigt flormelissen og pisk den i cremen, lidt ad gangen. Tilsæt evt. lidt frugtfarve.
Del kagerne i 2 bunde hver. Læg en bund på et kagefad, og smør med et tyndt lag creme. Smør et lag brombærfyld på og dæk med en kagebund. Gentag lagene, og slut af med den sidste kagebund.
Fyld resten af cremen i en sprøjtepose med den tyl du ønsker, og pynt kagen. Opbevar kagen koldt, men tag den ud af køleskabet mindst 30 minutter før servering.
NB! Du kan sagtens bruge et glas færdiglavet brombærmarmelade som fyld.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.