Opskrifter » Bagværk » Lagkager » Guldkage
Guldkage opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave guldkage:
- 100 g margerine
- 65 g sukker
- 3 æggeblommer
- 2 tsk bagepulver
- 125 g hvedemel
- 5 spsk vand
- Marengs:
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- Hakkede nødder
- 2½ dl piskefløde
- Frisk frugt
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Guldkage:
Pisk margarinen hvidt med sukkeret. Rør æggeblommerne i - en ad gangen.
Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med vand.
Fordel dejen i 2 lagkageforme.
Pisk æggehviderne meget sive og tilsæt så sukkeret. Pisk til du har en marengs.
Fordel marengsen over lagkagedejen, og drys med hakkede nødder.
Bag kagen i 25 minutter ved 175°C.
Læg kagen sammen med flødeskum og frisk frugt/bær.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.