Opskrifter » Bagværk » Tærter » Banoffie Pie
Banoffie Pie opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave banoffie pie:
- Valnøddedej:
- 155 g mel
- 2 spsk flormelis
- 85 g malede valnødder
- 85 g koldt smør
- Fyld:
- 400 g kondenseret mælk
- 30 g smør
- 1 spsk lys sirup
- 4 skiveskårede bananer
- 3 3/4 dl pisket piskefløde
- 50 g smeltet mørk chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Banoffie Pie:
8 personer.
Til valnøddedejen sigtes mel og flormelis ned i en stor skål. Valnødder og smør kommes i, og smørret gnides ind i melet med fingerspdserne, indtil det ligner brødkrummer. Bland 2-3 spsk koldt vand i med en kniv, for at samle dejen. Tilsæt evt. mere vand.
Vend dejen ud på en meldrysset overflade og saml den til en kugle. Kom film omkring og afkøl dejen i 15 minutter. Rul den ud, så den passer i en tærteform, og lad formen med dej afkøle i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 180°C. Kom let sammenkrøllet bagepapir over dejen, og spred bønner eller ris over. Bag 15 minutter, fjern papir og bønner, og bag dejen endnu 10 minutter, indtil den er gylden. Lad den køle helt af.
Til fyldet kommes den kondenserede mælk, smør og lys sirup i en lille gryde. Rør over jævn varme i 5 minutter, indtil det koger og bliver tykt og lyst karamelfarvet. Lad det køle lidt af.
Fordel bananerne over dejen og hæld karamellen over. Glat overfladen og lad tærten afkøle i 30 minutter.
Kom skefulde af flødeskum over karamellen og læg resten af bananerne ovenpå. Dryp smeltet chokolade over.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.