Opskrifter » Bagværk » Tærter » Fransk Citrontærte
Fransk Citrontærte opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Fransk Citrontærte:
Sæt ovnen på 150°C. Smør en form (20x28 cm). Lad mørdejen tø lidt op. Bland mandler og farin. Drys halvdelen af blandingen over dejen. Rul dejen ud på et melet bord. Vend dejen. Drys resten af blandingen på og rul ud. Beklæd formen med dejen. Forbag tærtebunden.
Sæt ovnen på 225°C. Riv skallen og pres saften af 1 citron. Skræl de andre citroner og skiv dem så tyndt.
Pisk den revne skal og citronsaften sammen med 2½ dl sukker, æg og æggeblommer i en gryde. Varm ved svag varme og pisk til sukkeret er smeltet og æggene er pisket helt ud. Tilsæt fedtstof og pisk til blandingen begynder at koge og er så tyk at den sætter sig på bagsiden af en ske. Pisk kvarken i og varm op.
Hæld cremen i tærtebunden. Smelt ½ dl sukker i ½ dl vand, lad det ikke blive brunt. Lad citronskiverne trække i lagen i ca. 1 minut. Tag skiverne op med en hulske og læg dem over tærten. Sæt den i ovnen og bag i 10-15 minutter, til cremen er fast. Smelt citronmarmeladen i en gryde og si den. Pensl tærten med marmeladen.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.