Opskrifter » Bagværk » Tærter » Tærte med Chokolade & Valnødder
Tærte med Chokolade & Valnødder opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave tærte med chokolade & valnødder:
- 225 g smør
- 200 g Digestive
- 150 g brun farin
- 200 g kondenseret mælk
- 50 g mørk chokolade
- 100 g valnødder
- 1/4 tsk flagesalt
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Tærte med Chokolade & Valnødder:
Smør tærteformen.
Knus kiksene fint i en frysepose med en kagerulle eller kødhammer.
Smelt 75 g af smørret, og rør det sammen med de knuste kiks.
Pres kikseblandingen ud i bunden af tærteformen, og glat overfladen med bagsiden af en ske.
Sæt tærtebunden på køl i mindst ½ time.
Varm resten af smørret og sukkeret langsomt op i en gryde, til sukkeret er helt opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og bring det langsomt i kog under jævnlig omrøring.
Kog i 2-3 minutter, til det ligner gylden karamel. Hæld karamelfyldet over på tærtebunden, drys med salt og sæt tærten på køl i mindst 1 time.
Smelt chokoladen over vandbad, og dekorér tærten med den smeltede chokolade. Drys med grofthakkede valnødder.
Sæt tærten på køl igen i mindst 1 time ingen dervering, og servér den kold.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.