Opskrifter » Bagværk » Tærter » Key Lime Pie
Key Lime Pie opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave key lime pie:
- Bund:
- 175 g grahamskiks
- 2 spsk flormelis
- ½ tsk stødt kanel
- 75 g smeltet smør
- Fyld:
- 4 dl kondenseret mælk
- 1 dl friskpresset limesaft
- Fintrevet skal af 3 lime
- 4 æggeblommer
- Flødeskum
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Key Lime Pie:
Forvarm ovnen til 160°C.
Smør et tærtefad på 23 cm i diameter let med smør.
Kom kiks, flormelis og kanel i en foodprocessor og blend til fine krummer - pas på ikke at blende det helt til pulver. Tilsæt smørret og blend igen kort.
Kom blandingen op i tærtefadet i et jævnt lag og pres det godt fast. Stil fadet på en bageplade og bag bunden i ovnen i 5 minutter.
Pisk i mellemtiden den kondenserede mælk, limesaft, limeskal og æggeblommer godt sammen i en skål.
Tag bunden ud af ovnen, hæld fyldet ud over den og glat efter helt ud til kanten. Bag tærten yderligere 15 minutter i ovnen, eller til fyldet er stivnet i kanterne, men stadig "gynger" lidt inde på midten.
Lad tærten køle helt af på en bagerist, dæk med film og stil den på køl i mindst 2 timer. Servér med et tykt lag flødeskum på midten.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.