Opskrifter » Bagværk » Tærter » Moussetærte med Fersken
Moussetærte med Fersken opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave moussetærte med fersken:
- 3 dl smuldrede grahamskiks
- ½ dl hakkede pecannødder
- 3 spsk smeltet margarine
- 3 spsk honning
- 1 dl appelsinjuice
- 4 blade gelatine
- 3 store pillede friske ferskner
- ½ dl farin
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 1 spsk vanillesukker
- 2 dl yoghurt
- 2 dl hytteost
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Moussetærte med Fersken:
Bland knuste grahamskiks med hakkede pecannødder, margarine og honning. Tryk dejen ud i bunden af en rund form med løs kant. Formen bør være 22 cm i diameter.
Opvarm appelsinjuicen i en gryde. Tilsæt udblødt gelatine. Lad det svale af.
Skær fersknerne i skiver, bring ferskenskiver, farin og citronsaft i kog. Lad det simre i ca. 5 minutter, eller til fersknerne er møre. Rør vanillesukker i. Læg halvdelen af fersknerne i en skål og stil den til side.
Findel resten af fersknerne i en blender. Tilsæt yoghurt (som er smagt til med vanille), hytteost og juicen med gelatine. Kør det hele sammen til en glat creme. Læg de gemte ferskner på kagebunden. Hæld yoghurtmassen over og afkøl i 3 timer.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.