Opskrifter » Desserter » Kager » Nøddekage med Chokolade-Orange Creme & Appelsinfileter
Nøddekage med Chokolade-Orange Creme & Appelsinfileter opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave nøddekage med chokolade-orange creme & appelsinfileter:
- 4 æg
- 250 g sukker
- 250 g hasselnødder
- 1 tsk bagepulver
- 150 g mørk chokolade
- 50 g nougat
- Revet skal af 1 økologisk appelsin
- ½ dl appelsinsaft
- 1/4 liter piskefløde
- 4 appelsiner
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- Korn af 1 stang vanille
- ½ dl Maraschino
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Nøddekage med Chokolade-Orange Creme & Appelsinfileter:
Bund:
Æg og sukker piskes til det er let og cremet.
Nødderne blendes, blandes med bagepulver og blandes i æggemassen.
Hældes i springform foret med bagepapir. Bages i forvarmet oven ved 170°C i ca. 1 time. Lad kagen køle af og fyld den med:
Chokolade-orangecreme:
Smelt chokolade og nougat i vandbad.
Pisk fløden til skum og rør chokolade, appelsinskal og saft i. Fordel det på den afkølede kage.
Stil springformen i køleskab og servér tidligst næste dag. Kagen kan holde sig mindst en uge i køleskab.
Appelsinfileter i sukkerlage:
Appelsinerne skæres i fileter.
Sukker, vand og vanille bringes i kog og koger indtil det tykner. Tages af blusset og tilsættes alkoholen (cointreau can bruges istedet for Maraschino).
Når lagen er kølet af tilsættes appelsiner og det stilles på køl, indtil serveringen.
Set i "Til Middag Hos Dennis Knudsen"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.