Opskrifter » Desserter » Is » Chokolade - Hasselnøddeparfait
Chokolade - Hasselnøddeparfait opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokolade - hasselnøddeparfait:
- 1 æg
- 3 æggeblommer
- ½ dl vand
- 100 g sukker
- ½ liter piskefløde
- 175 g mørk chokolade
- 100 g hasselnødder
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Chokolade - Hasselnøddeparfait:
Pisk det hele æg, æggeblommer og 50 g sukker lyst og cremet.
Opløs resten af sukkeret i vand i en gryde og lad sukkerlagen koge op. Hæld den varme sukkerlage i æggemassen under konstant piskning og pisk i ca. 4-5 minutter, til massen er kold og luftig.
Smelt chokoladen, pisk fløden (ikke alt for stiv), hak nødderne og rist dem på en tør pande. Vend flødeskum, smeltet chokolade og ristede nødder i æggemassen.
Fyld isen i en form og stil den i fryseren - den er frossen efter 2-3 timer.
Tilbehør: Flødeskum og hakkede, ristede nødder.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.