Opskrifter » Desserter » Is » Chokoladeis
Chokoladeis opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokoladeis:
- 250 g (70% kakao) mørk chokolade
- ½ liter sødmælk
- ½ liter piskefløde
- En stang vanille
- 8 pasteuriserede æggeblommer
- 200 g sukker
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Chokoladeis:
Skær vanillestangen over på midten og flæk den på tværs.
Smid de nu fire dele vanlillestang ned i en gryde sammen med sødmælk og piskefløde og bring det i kog.
Pisk sukker og æggeblommer (husk: ALTID pasteuriserede) godt igennem.
Tag de kvarte vanillestænger op.
Bland mælk og fløde med sukker-æggemassen.
Hak chokoladen groft og smid det i bunden af en form. Hæld den varme masse ud over chokoladen og rør godt igennem.
Ind i fryserne med isen. Husk at røre igennem engang i mellem i de første par timer, så isen ikke krystalliserer.
Set i "Til Middag Hos Simon Emil Ammitzbøl"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.