Opskrifter » Desserter » Is » Indbagt Isbombe
Indbagt Isbombe opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave indbagt isbombe:
- Bund:
- 100 g mørk chokolade
- 25 g smør
- 1 æg
- 125 g sukker
- ½ tsk vanillesukker
- 4 spsk mel
- 1/4 tsk bagepulver
- 50 g bagepulver
- 50 g valnødder
- Marengs:
- 4 æggehvider
- 1 tsk citronsaft
- 100 g sukker
- Fyld:
- 1 liter vanilleis
- 250 g frosne optøede hindbær
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Indbagt Isbombe:
Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Rør smørret i.
Pisk æg, sukker og vanillesukker sammen. Bland chokoladen heri.
Tilsæt mel, bagepulver og nødder.
Lav en form af stanniol, som fores med bagepapir (25*10 cm). Bag bunden i 15-20 minutter ved 175°C.
Til marengsen piskes æggehviderne helt stive med sukkeret, og til sidst tilsættes citronsaften.
NÃ¥r desserten skal serveres:
- Læg bunden i et ildfast fad.
- Fordel hindbær på bunden
- Skær isen i 2 cm tykke skiver, og fordel dem på bunden (de må gerne ligge hen over hinanden).
- Fordel marengsen, så den dækker alt isen.
Stil desserten i en forvarmet ovn et par minutter (eller til marengsen er gylden) ved 250°C.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.