Opskrifter » Desserter » Marengs » Pavlova med Bær & Creme Anglaise
Pavlova med Bær & Creme Anglaise opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave pavlova med bær & creme anglaise:
- Ingredienser til pavlova:
- 3 æggehvider
- 4 1/4 dl flormelis
- 3 spsk koldt vand
- 3 tsk Maizenamel
- 1 knsp salt
- 1 tsk vanillesukker
- 1 tsk eddike
- Ingredienser til Creme Anglaise:
- 2½ dl piskefløde
- 2½ dl mælk
- 3 æggeblommer
- 50 g sukker
- 200 g gode mørke bær
- ½ liter fløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Pavlova med Bær & Creme Anglaise:
Pavlova:
Æggehviderne piskes stive.
Vandet tilsættes en skefuld af gangen under piskning. Flormelis sigtes i af 2 omgange.
Til sidst røres Maizena, salt, vaniliesukker og eddike i.
Blandingen placeres på en bageplade belagt med bagepapir smurt med smør og drysset med maizena i små toppe. De bages i en forvarmet ovn ved 140°C i en time. Ovnen slukkes, og bundene køles ned til de er lune.
Creme Anglaise:
Varm piskefløde og mælk op, til blandingen er 60°C.
Pisk æggeblommer og sukker sammen, til det er skummende.
Hæld den varme fløde-mælke-blanding over de piskede æggeblommer under kraftig piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og opvarm cremen til 85°C, hvor den tykner.
Bunden dækkes med flødeskum og herefter bær.
Creme anglaise sættes på bordet og overhældes lige før spisning.
Set i "Til Middag Hos Lasse Rimmer"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.