Madkampen.dk » Ingredienser » Butterdej
Opskrifter på mad med Butterdej
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor butterdej indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Butterdejsruller med Marcipan & Chokolade
Tænd ovnen på 170°C varmluft (eller 190°C almindelig). Drys lidt mel på bordet, og rul butterdejen mere flad og større. Del den op i 6 dele. Bland marcipan med vanillesukker, flormelis og mælk. Fordel det på butterdejsstykkern...
-
Kyllinge-Farsret
Til 5-6 personer. Skyl og tør kyllingen og kog den mør i letsaltet vand i ca. 45 minutter. Lad den køle af, og befri den for skind og ben. Skær kyllingekødet i terninger eller strimler. Bland det hakkede kød med rasp og mel o...
-
Hurtig Kyllingetærte
Til 4 personer. Rist pinjekernerne på en tør pande, og stil dem til side. Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker. Rens og snit porrer, løg, hvidløg og forårsløg. Steg kyllingestykkerne og grøntsagerne i smørret på ...
-
De Luxe Kødtærte
Til 4 personer. Skær baconen i mindre stykker, og sted den næsten sprød. Læg den på fedtsugende papir. Svits det hakkede løg og hvidløg i olien, tilsæt kødet og svits det til det skifter farve. Tilsæt til sidst krydderier...
-
Laks i Butterdej med Avokadocreme & Rejer
Til 4 personer. Skær laksen i tynde skiver. Rist lucernespirer og finthakket løg på panden. Fjern stenen i avokadoen og skrab kødet fri med en ske. Blend avokadoen og smøreosten i en blender. Rul dejen ud på bordet. Læg f...
-
Nem Indbagt Laks
Skær butterdejspladerne ud, så de er større end laksefileterne. Læg en filet på hvert stykke butterdej. Pres alt vandet ud af spinaten, og bland det med pikantosten. Smag til med citronsaft, salt og peber. Læg en god klat spinat...
-
Butterdejsreder med Rejer & Asparges
Giver 8 stk. Udstik 8 cirkler butterdej (ca. 10cm i diameter). Udstik dem igen med ca. 7cm, så de bliver til ringe. Saml alle rester og små cirkler og rul dejen ud. Udstik dem i cirkler på 10 cm og læg dem på en bageplade med bag...
-
Napoleonskage med Valnøddecreme & Rabarber
4-6 personer. Tænd ovnen på 200°C. Rens og skær rabarberne i 3 cm lange stykker. Vend rabarbersykkerne sammen med sukker blandet med appelsinskal, bred dem ud i et ovnfast fad foret med bagepapir. Dæk dem løst med stanniol og ba...
-
Indbagt Laks med Spinat & Gulerodschips
4 personer. Snit løg og hvidløg og svits det i olie til det er klart. Tilsæt spinat, hvidvinseddike og fløde. Giv det hele et opkog og smag det til med krydderierne, lad det småsimre og koge lidt ind. Tag gryden af varmen, og...
-
Indbagt Laks med Spinat
Læg filodejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel laksen ud over dejen - ikke helt til kanten. Rør osten blød med creme fraiche og chillisauce og smag til med tabasco, citronsaft, salt og peber. Smør osten ud over ...
-
Skinkepirog
Rul dejen ud til en rund plade ca ½ cm tyk. Læg den på en smurt bageplade. Bland skinketerningerne med revet ost, sennep, æggeblomme og fløde. Vend risene i. Læg fyldet på en ene halvdel af dejpladen, pensl kanten med sammenpis...
-
Kyllingetærte II
Kog kyllingen til kødet er mørt. Befri den for skind og ben og skær kødet i mindre stykker. Rens champignon, skær dem i skiver og svits dem i smørret. Tilsæt peberfrugterne. Drys derefter mel i under omrøring. Spæd til med kylli...
-
Indbagt Laks i Lime-Flødespinat
Gnid fisken i salt og skyl den, dup derefter med køkkenrulle. Skær fisken i passende stykker, så de kan ligge i butterdejen. Optø spinaten. Dette kan gøres ved at dampe den i en si, hvis man skal skynde sig. Kom lidt smør på en...
-
Fyldte Gifler
Læg butterdejspladerne ved siden af hinanden på bordet og dæk dem med et klæde. Lad dem optø ca. 15 minutter. Bland Philadelphia med parmesan og æg og del massen i 3 lige store portioner. Bland ostemassen med sambal oelek til de...
-
Indiske Butterdejs Samosaer
Optø butterdejspladerne. Varm ovnen til 200°C. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i letsaltet vand. Skyl zucchinien og skær den i tern. Skræl løg, hvidløg og ingefær og skær i tern. Smelt fedtstoffet og steg lÃ...
-
Kirsebærtærte
Varm ovnen til 225°C. Smør 3 stykker bagepapir med fedtstof og spray dem med lidt vand. Optø dejen og rul den ud på et let melet bord. Skær 3 rune bunde ud (20 cm i diameter). Placér butterdejsbundene på bagepapiret. Bag hver bund ca...
-
Grøntsagstærte med Yoghurt
Optø butterdejspladerne. Skyl grøntsagerne. Skær aubergine og zucchini i små tern. Skær gulerødder og fennikel i tynde skiver og peberfrugterne i strimler. Skræl løg og hvidløg. Hak og skær i skiver. Opvarm olien på en stor pa...
-
Pølsepirogger
Pil løget og hak det fint. Skær baconskiverne i små tern. Tern abrikoser og pølse. Opvarm olien i en gryde. Tilsæt løget og steg det mørt i 5 minutter. Tilsæt bacon. Steg yderligere 5 minutter. Lad blandingen køle af. Varm ovnen...
-
Kylling i Butterdej
Krydr kyllingebrysterne godt med paprika, salt og peber og brun dem i lidt olie. Skær butterdejen i passende strimler og pak dem om "brysterne". Det gør ikke noget, hvis dejen ikke dækker helt. Kom brysterne i et ildfast fad (smurt...
-
Pølsestang
Til fyldet: Pil løget og hak det fint. Skær baconskiverne i små tern. Tern abrikoser og pølse. Opvarm olien i en gryde. Tilsæt løget og steg det mørt i 5 minutter. Tilsæt bacon og steg yderligere 5 minutter. Lad blandingen køle ...
-
Lun Skinkestang
Champignonerne skæres i skiver og svitses cirka 5 minutter på en tør pande. Skinken skæres i terninger og kommes i en skål sammen med champignon, flødeost, sennep, salt og purløg og blandes. Butterdejspladerne optøes, lægges ...