Opskrifter » Hovedretter » Fisk & Skaldyr » Laks Teriyaki
Laks Teriyaki opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave laks teriyaki:
- 4 laksefileter
- 300 g valgfri frosne grøntsager
- 6 dl kogte ris
- 1 dl hønsebouillon
- 2 mellemstore forårsløg
- ½ tsk finthakket frisk chili
- ½ dl risvineddike
- 2 spsk Kinesisk soya
- 1 spsk stødt ingefær
- 1 tsk sukker
- 2 spsk vinduekerneolie
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Laks Teriyaki:
Kog risene efter posens anvisninger og hold dem varme.
Optø grøntsagerne. Tilbered bouillonen og bland den med finthakket løg, chilli, vineddike, soya, ingefær og sukker.
Varm 1 spsk olie på en stor pande eller i en wok ved middel varme. Læg laksen i og ½ dl af saucen. Steg under omrøring til fisken er stegt igennem (ca. 5 minutter). Læg laksen på et fad og dæk den med folie, så den holdes varm.
Varm yderligere ½ spsk olie på panden eller i wokken. Kom de optøede græntsager i sammen med resten af saucen. Rør rundt til grøntsagerne er færdige (ca. 10 minutter). Læg risene på et serveringsfad, læg laks og grøntsager ovenpå og servér straks.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.