Opskrifter » Hovedretter » Fisk & Skaldyr » Makrelfilet pÃ¥ Spinatbund med Stegte Kartoffelskiver
Makrelfilet på Spinatbund med Stegte Kartoffelskiver opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave makrelfilet på spinatbund med stegte kartoffelskiver:
- 6-8 makrelfileter
- 1 potte basilikum
- ½ dl olivenolie
- 4-5 kartofler
- 600 g frisk spinat
- ½ dl 13% fløde
- Salt
- Peber
- 1 spsk margarine
- 2 spsk margarine
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl fiskebouillon
- Skal og saft af ½ citron
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Makrelfilet på Spinatbund med Stegte Kartoffelskiver:
Nip basilikumbladene af og findel dem med olivenolien i en foodprocessor eller blender. bring saltet vand i kog i en gryde. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Lad dem koge i 7-10 minutter til de er møre.
Skyl spinatbladene og skær dem i strimler. Damp spinatbladene i lidt vand 1-2 minutter, lad dem dryppe godt af. Læg spinatbladene tilbage i gryden. Tilsæt fløden. Varm op, og krydr med salt og peber.
Drys makrelfiletterne på begge sider med salt og peber. Opvarm fedtstoffet på en pande og steg makrelfiletterne 3-4 minutter på hver side. Læg makrelfiletterne på et varmt fad og hold dem varme. Steg kartoflerne i fedtet.
Smelt fedtstoffet til saucen (2 spsk smør eller margarine) i en gryde. Pisk melet i og brun afbagningen et minut. Spæd med bouillon og bring i kog under omrøring. Smag til med citronskal og friskpresset citronsaft.
Anret saucen på tallerkener. Læg kartofler, spinat og makrel på. Dryp med basilikumolien.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.