Opskrifter » Hovedretter » Grøntsager » Mexikansk Bønnegryde
Mexikansk Bønnegryde opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave mexikansk bønnegryde:
- 250 g tørrede hvide bønner
- 400 g løg
- 2 bagekartofler
- 2 gulerødder
- 4 porrer
- ½ knoldselleri
- ½ rød chilipeber
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 1 dl tomatpuré
- 150 g bacontern
- 4 spsk olie
- 1½ spsk karry
- 1 spsk timian
- 1 tsk basilikum
- ½ tsk koriander
- Salt
- Peber
- 3½ dl vand
- ½ dl citronsaft
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Mexikansk Bønnegryde:
Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand i mindst 8 timer. Lad dem dryppe af.
Skræl kartofler, gulerødder, løg og selleri og skær dem i tern.
Rens porrerne og skær dem i ringe.
Flæk chilien, fjern kernerne og skær den i fine strimler.
Varm olien i en gryde. Svits karryen et øjeblik, og tilsæt så løg og bacon og lad det svitse et par minutter.
Herefter tilsættes alle grønsagerne og de afdryppede bønner og vend det hele godt.
Tilsæt tomatpureen sammen med krydderier og krydderurter. Bland det godt og hæld så vand og citronsaft ved. Grønsagerne skal være knap dækkede.
Lad bønnegryden koge ved svag varme under låg i ca. 1 time. Rør af og til rundt og tilsæt lidt ekstra vand, hvis retten ser ud til at koge tør.
Serveres med et godt stykke brød.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.