Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Kylling med 40 Fed Hvidløg
Kylling med 40 Fed Hvidløg opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Kylling med 40 Fed Hvidløg:
Kyllingen skal veje mindst 1½ kg.
Pil skallen af hvidløgsfedene.
Drys kyllingen indvendigt med salt og peber. Fyld den med 15 fed hvidløg og halvdelen af krydderurterne.
Smør en gryde, der kan tåle at komme i ovnen, med ½ dl olie og fordel resten af hvidløgsfedene i bunden. Læg kyllingen ovenpå.
Drys med resten af krydderurterne og kom resten af olien over.
Lav en dej af mel og vand, og læg den langs overkanten af gryden. Klem grydelåget godt fast i dejen, så det slutter helt tæt.
Sæt gryden i ovnen ved 225°C og steg kyllingen i ca. 1½ time.
Tip! Du kan bruge de møre hvidløgsfed til at smøre på brød - det smager rigtig lækkert.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.