Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Kylling med Portvinsfyld
Kylling med Portvinsfyld opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kylling med portvinsfyld:
- 1 kylling
- 300 g optøet fjerkrælever
- 75 g bacontern
- 100 g hakket kalv og flæsk
- 6 enebær
- 1/4 tsk revet muskat
- 2 spsk portvin
- Evt. lidt timian
- 1 tsk salt
- 5 drej peber
- 1 æg
- 1 laurbærblad
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kylling med Portvinsfyld:
Bland fjerkrælever i mellemstore stykker med krydderier og portvin og lad det trække i køleskabet, mens du gør resten klar.
Steg baconstykkerne på pande, så de bliver brune og fedtet smelter fra. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Udben kyllingen:
1. De yderste vingespidser og lidt af halsskindet kan skæres af.
2. Kyllingen lægges på brystbenet og skindet skæres igennem langs rygsøjlen.
3. Med kniven løsnes kødet fra skroget langs ribbenene indtil lårknoglens øverste led, som skæres igennem.
4. Skulderknoglen skæres igennem leddet.
5. Kødet løsnes videre mod brystbenet. Pas på skindet ved brystbenets kam.
6. Den anden side af kyllingen løsnes på samme måde fra skroget.
7. Lårbenet skæres fri fra kødet, og knoglen skæres igennem i knæleddet. Vinger og underlår udbenes ikke.
8. Kyllingen gnides ind- og udvendig med salt og sys sammen i ryggen
Bland hakket kød med lever og krydderier, bacon og æg. Er farsen for tynd, gøres den mere fyldig med brødkrumme eller rasp. Fyldes i kyllingen.
Luk kyllingen med kødnåle, drys med salt og peber og steg i ovnen i 6 kvarter ved 200°C. Det sidste kvarter kan skrues op til 225°C.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.