Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Kyllinge-Farsret
Kyllinge-Farsret opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kyllinge-farsret:
- 1 hel kylling eller 4 store kyllingefileter
- 500 g hakket kalv- og flæsk
- 1 dl rasp
- ½ dl mel
- Ca. 2½ dl kyllingefond
- Salt
- Peber
- Sovs:
- 50 g margarine
- 5 spsk mel
- Ca. 2½ dl kyllingefond
- 2½ dl madlavningsfløde
- Citronsaft
- Salt
- Peber
- Samt:
- 250 g champignon
- 25 g margarine
- 2 plader frossen butterdej
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kyllinge-Farsret:
Til 5-6 personer.
Skyl og tør kyllingen og kog den mør i letsaltet vand i ca. 45 minutter. Lad den køle af, og befri den for skind og ben.
Skær kyllingekødet i terninger eller strimler.
Bland det hakkede kød med rasp og mel og rør kold kyllingefond i lidt ad gangen. Krydr med salt og peber.
Smelt fedtstoffet til sovsen, rør melet i og spæd til med fond og fløde - sovsen må ikke være for tynd. Lad sovsen koge igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
Rens champignonerne og rist dem let i smør eller margarine.
Kom farsen i et smurt ildfast fad. Kom champignoner og kyllingekød henover og dæk med sovsen. Sæt fadet i ovnen ved 190°C i 50-60 minutter.
Lad butterdejen tø op ved stuetemperatur ca. 20 minutter. Rul dejen let ud og skær den i strimler. Læg strimlerne over retten, og sæt fadet i ovnen i yderligere 15 minutter, eller til strimlerne er lysebrune og sprøde.
Server evt. med hasselback kartofler og en salat.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.