Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » De Luxe Kødtærte
De Luxe Kødtærte opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave de luxe kødtærte:
- 500 g hakket oksekød
- 200 g baconskiver
- 200 g hakket løg
- 1 fed presset hvidløg
- 2 tsk timian
- 2 tsk basilikum
- 2 tsk oregano
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- Peber
- Æggemasse:
- 2 æg
- 1 dl piskefløde
- ½ dl rasp
- Salt
- Peber
- 400 g butterdej
- 150 g frisk mozzerella
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du De Luxe Kødtærte:
Til 4 personer.
Skær baconen i mindre stykker, og sted den næsten sprød. Læg den på fedtsugende papir.
Svits det hakkede løg og hvidløg i olien, tilsæt kødet og svits det til det skifter farve.
Tilsæt til sidst krydderierne og bacon. Lad det køle lidt af.
Pisk æg, fløde, rasp, salt og peber sammen.
Bland kødfyldet med æggemassen i en stor skål.
Rul butterdejen ud og skær 8 strimler til et flet-låg. Beklæd et tærtefad med butterdej, og hæld fyldet i. Læg osten ovenpå, og slut med fletlåget.
Bag tærten ved 200°C i ca. 30 minutter.
Serveres varm med en god salat og evt. et stykke hvidløgsflüte.
Tip! Kan varieres med diverse grøntsager - evt. hvis du har rester fra aftenen før (majs, ærter, peberfrugt, broccoli, blomkål osv.)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.