Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Fyldig Oksegryde
Fyldig Oksegryde opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave fyldig oksegryde:
- 400 g magert hakket oksekød
- ½-1 dl kraftig oksebouillon
- 2 grønne peberfrugter
- 2 gulerødder
- 100 g rodselleri
- ½ porre
- 2 spsk tomatpuré
- 2-3 tsk timian
- 1-2 tsk Kinesisk soya
- Salt
- Peber
- 1 dl afdryppet yoghurt
- 3 tomater
- 50 g mager revet ost
- ½ dl cashew nødder
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Fyldig Oksegryde:
Varm halvdelen af bouillonen i en gryde. Skær peberfrugten i tern, gulerødderne i mønter, porren i grove strimler og sellerien i stave. Gem lidt af peberfrugten.
Hæld grøntsagerne i gryden og kog dem møre under låg ca. 10 minutter. Rør rundt nu og da.
Rør kødet i og smag til med tomatpuré, timian, soya, salt og peber. Kog blandingen 6-8 minutter under stadig omrøring. Tag gryden fra varmen og rør yoghurten i.
Opvarm ovnen til 175°C. Hæld halvdelen af kødblandingen i et ovnfast fad. Læg skivede tomater over, gem et par skiver til pynt, og dæk med resten af kødblandingen.
Drys osten over. Gratinér ca. 25 minutter. Pynt med hakkede cashewnødder, peberfrugt og tomatskiver.
Server med et godt brød og en simpel salat
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.