Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Keema Matter
Keema Matter opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave keema matter:
- 800-1000 g hakket oksekød
- 250 g ærter
- 2 mellemstore løg
- 2 tsk finthakket ingefær
- 4 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl vand
- 5 karryblade
- 2 tsk fennikelfrø
- 3 tsk spidskommen
- 2 tsk mild madras karry
- 1 tsk chilipulver
- 3 tsk stødt koriander
- 2 tsk gurkemeje
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Keema Matter:
Varm olien i en tykbundet gryde, tilsæt de finthakkede løg og steg dem i 5 minutter.
Kom derefter ingefær og hvidløg i gryden og steg i yderligere 5 minutter.
Kom fennikelfrø ved og rør rundt i 1 minut og kom derefter spidskommen, koriander, gurkemeje og karrypulver i blandingen. Rør rundt og bland krydderierne.
Kom kødet i og brun det godt og tilsæt så 1 dåse tomater og karryblade.
Hæld ligeledes vand i og lad det simre i 30 - 40 minutter til væden er kogt ind. Retten skal være "tør".
Hæld til sidst de 250g ærter i retten og lad den simre videre i 2 - 3 minutter mens der bliver rørt rundt. Smag til med salt og peber.
Set i "Til Middag Hos Manu Sareen"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.