Opskrifter » Hovedretter » Risretter » Nasi Goreng - Risret
Nasi Goreng - Risret opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave nasi goreng - risret:
- 3 dl langkornede ris
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 400 g kyllingebryst
- 100 g bønnespirer
- 2 spsk olie
- Salt
- 1 knivspids sambal oelek
- 1 spsk soya
- 1 tsk karry
- 1/3 tsk paprika
- 1/3 tsk stødt koriander
- 100 g pillede rejer
- 2 bananer
- 1 spsk smør
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Nasi Goreng - Risret:
Kog risene efter anvisningen på pakningen. Hold dem varme.
Pil løg og hvidløg og hak det fint. Striml peberfrugterne og skyl bønnespirerne godt.
Opvarm olien på en pande eller i en wok. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, bønnespirer og lad det simre ca. 10 minutter. Tag grøntsagerne op af panden/wokken, men hold dem varme.
Skær kyllingebrystet i strimler, og steg dem i resten af olien. Smag til med salt, sambal oelek, soya, karry, paprika og koriander. Kom grøntsagerne i igen sammen med risene og derefter rejerne. Rør godt rundt.
Pil bananerne, og skær dem i skiver. Steg dem i smør ved middelvarme, og vend dem forsigtigt i retten, uden at de går itu.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.