Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Decemberkage med Banan & Hasselnødder
Decemberkage med Banan & Hasselnødder opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave decemberkage med banan & hasselnødder:
- 500 g hvedemel
- 300 g blødt margarine
- 50 g havregryn
- 5 æg
- 500 g sukker
- 600 g modne bananer
- 1½ dl kærnemælk
- 50 g hasselnødder
- 5 tsk vanillesukker
- 4 tsk natron
- 3/4 tsk salt
- Pynt:
- 150 g mørk chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Decemberkage med Banan & Hasselnødder:
Rør margarine og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring.
Mos bananerne med en gaffel, og tilsæt dem til dejen.
Tilsæt kærnemælk, havregryn og hakkede hasselnødder.
Bland derefter mel, natron, vanillesukker og salt og hæld det i dejen.
Kom dejen i en smurt og meldrysset bradepande (ca. 40x40cm) og bag kagen ved 180°C (almindelig ovn) på midterste rille i 30-35 minutter.
Pynt kagen med smeltet chokolade eller drys den med flormelis.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.