Opskrifter » Madpakke » Diverse » Pirog med Krydret Kødfyld
Pirog med Krydret Kødfyld opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave pirog med krydret kødfyld:
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Pirog med Krydret Kødfyld:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt sammen.
Lad dejen hæve tildækket, til den har fordoblet sin størrelse, ca. 45 minutter.
Svits det hakkede oksekød i olien. Tilsæt løg, peberfrugt, chili, hvidløg og karry og svits, til væden er fordampet.
Smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen og lad fyldet køle lidt af. Pisk æg og fløde sammen og rør det i kødfyldet.
Ælt dejen igennem og del den i ca. 12 stykker. Rul hvert dejstykke tyndt ud til en cirkel - ca. 15 cm i diameter - skær evt. dejen til efter en kagetallerken.
Læg 2-3 spsk fyld (se længere nede) i en bred stribe på den ene halvdel af hvert dejstykke. Fold den anden halvdel over, så dejen har form som en halvmåne.
Tryk kanten sammen med en gaffel. Piroggerne skal være helt lukkede, ellers åbner de sig under bagningen.
Pensl grundigt med sammenpisket æg.
Bag piroggerne ved 200°C i 20-25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist ca. 15 minutter inden servering.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.