Opskrifter » Salater » Pastasalater » Caprese Pastasalat
Caprese Pastasalat opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave caprese pastasalat:
- 450 g pasta penne
- 1 bundt frisk basilikum
- Et par kviste persille
- 1 fed hvidløg
- Ca. 100 g revet parmesanost
- 2 spsk ristede pinjekerner
- Olivenolie
- 225 g halverede cherrytomater
- 2 spsk balsamicoeddike
- 1 kugle frisk mozzarellaost
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Caprese Pastasalat:
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Put basilikum, persille, parmesanost, hvidløg og pinjekerner i en foodprocessor og blend imens du langsomt hælder olivenolie i. Stop, når den har en konsistens som en tyk sauce.
Når pastaen er færdigkogt, hældes vandet fra og pastaen hældes i en stor skål. Hæld pestoen over med det samme, og rør godt rundt. Varmen vil frigøre alt smagen fra urterne og hvidløget. Stil nu salaten på køl.
I en lille skål hældes de halverede cherrytomater og balsamicoeddiken til marinering i 15-30 minutter.
Tag tomaterne op. Skær mozzarellaosten i små tern, og hæld tomater og ost i salaten, rør rundt og servér.