Opskrifter » Slankeopskrifter » Dukan » Dukan Lagkage
Dukan Lagkage opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave dukan lagkage:
- Bunde:
- 5 store æg
- 80 g perfect fit
- 50 g skummetmælkspulver
- 50 g majsmel
- 1½ spsk Maizena
- 1 tsk bagepulver
- Creme:
- 2 tsk vanillepulver
- 5 dl kogende skummetmælk
- 4 æggeblommer
- Søddemiddel svarende til 100g sukker
- 30 g majsstivelse
- Rabarberkompot:
- Rabarber
- Sødemiddel
- Vanillepulver eller stang
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Dukan Lagkage:
Tænd ovnen på 175°C (ikke varmluft).
Del først æggene. Pisk hviderne stive og pisk blommerne med perfect fit grundigt, så det bliver hvidt og luftigt.
Bland skummetmælkspulver, majsmel, Maizena og bagepulver sammen og sigt det ned i æggemassen. Vend det forsigtig rundt. Vend de stiftpiskede æggehvider i, og hæld dejen i en springform.
Bages på nederste rille i ovnen i 40-45 minutter.
Bundene køles af, og skæres igennem til 2 eller 3 bunde.
Creme:
Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sødemiddel og vaniliepulver, til blandingen bliver hvid og luftig.
Tilsæt majsstivelse uden at piske.
Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen.
Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning - pas på den ikke brænder på.
Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet inden brug.
Læg de rensede rabarber i et ildfast fad - hæld sødemiddel og vanille over. Bag rabarberne i ovnen, til de er møre. Rør kompotten sammen.
Læg lagkagen sammen med rabarberkompot og creme.
1/8 lagkage tæller som 1 tolereret.