Opskrifter » Supper » Varme Supper » Grøntsagssuppe med Italienske Kødboller
Grøntsagssuppe med Italienske Kødboller opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave grøntsagssuppe med italienske kødboller:
- Kødboller:
- 500 g magert hakket oksekød
- 50 g brødkrummer
- 1 sammenpisket æg
- 2 spsk friskhakket oregano
- Salt
- Peber
- Suppe:
- 1 spsk olivenolie
- 1 finthakket løg
- 1-2 finthakkede røde chili
- 1 fed knust hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 courgette
- 100 g grønkål
- 1 spsk tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 liter oksekødsfond
- Salt
- Peber
- 2 spsk friskhakket oregano
- Parmesanost
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Grøntsagssuppe med Italienske Kødboller:
4 personer.
Kør ingredienserne til kødbollerne på en foodprocessor.
Smag til med krydderier. Kør ingredienserne sammen, til massen samler sig som en kugle. Stil til side.
Varm olien op i en stor gryde.
Tilsæt løg og chili, og sautér, til det er mørkt, uden at løgene bruner.
Tilsæt hvidløg, gulerødder (skåret i tern), courgette (skåret i tern), grønkål og tomatpuré, og fortsæt 2-3 minutter, til grøntsagerne får lidt farve.
Tilsæt tomater og fond, og bring det i kog. Skru ned, og lad suppen småsimre ved lav varme.
Form farsen til teskestore kødboller. Læg dem ned i suppen én ad gangen, og vend forsigtigt rundt ind imellem. Skru lidt op for varmen, og lad suppen simre 15-20 minutter yderligere, til kødbollerne er kogt igennem.
Smag til med krydderier. Kom krydderurterne i, og servér med lidt revet parmesanost.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.