Opskrifter » Supper » Varme Supper » Hønsekødssuppe
Hønsekødssuppe opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave hønsekødssuppe:
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Hønsekødssuppe:
* bouquet garni er et fransk ord, for den krydderurtebuket, man tilsætter supper - i denne suppe: 4 grene timian, lidt persille, lidt porretop, laurbærblade
Suppe:
Dæk kyllingestykkerne med vand i en gryde og kog stille i 15 minutter.
Skum urenhederne fra.
Tilsæt salt, peber og bouquet garni og kog 10 minutter. Skum igen.
Rens og skær grøntsagerne, kom dem ved og lad suppen koge 45 minutter - 1 time.
Tag kyllingestykkerne op og lad suppen koge uden låg i 10 minutter.
Er der fedt på overfladen, skummes det fra.
Kødboller:
Rør alle ingredienserne sammen (kalvekød, hvedemel, æggehvide, salt & peber) undtagen mælken, der bruges til at justere konsistensen med.
Form teske-små boller og kog disse i letsaltet vand i 3 minutter. Du skal ikke koge flere ad gangen, end du kan styre.
Varmes med i suppen til sidst.
Melboller:
Smørret smeltes i en gryde, melet piskes i, og det kogende vand tilsættes under omrøring til dejen bliver glat.
Lad dejen køle af i 5 minutter.
Del æggene i hvider og blommer, og kom blommerne i dejen, mens du pisker sammen med salt, sukker og kardemomme.
Pisk hviderne stive og vend dem i dejen.
Form små boller med teske eller bollesprøjte og kog dem i letsaltet vand, til de stiger op til overfladen.
Varmes med suppen til sidst.