Opskrifter » Supper » Varme Supper » Karrysuppe med BlomkÃ¥l
Karrysuppe med Blomkål opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave karrysuppe med blomkål:
- ½ blomkålshoved
- 1 melet kartoffel
- 6½ dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk karry
- Lidt salt
- ½ bundt purløg
- 1 spsk græskarkerner
- knap 1 dl creme fraiche
- 2 ts friskpresset citronsaft
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Karrysuppe med Blomkål:
Skyl blomkålen godt og del den i buketter. Skræl kartoflen og skær den i små tern.
Kom blomkålsbuketterne, kartoffeltern og grøntsagsbouillon i en gryde og bring det i kog. Smag til med karry og eventuelt lidt salt - afhængig af hvor salt bouillonen er. Lad suppen simre ved jævn varme under låg i ca. 20 minutter.
Skyl purløg og hak det fint. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de begynder at dufte.
Blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Rør 2 spsk creme fraiche og citronsaft i og smag evt. suppen til med mere karry og/eller salt.
Hæld suppen op i varme tallerkener og rør forsigtigt 1 spsk creme fraiche i hver tallerken. Garnér suppen med purløg og ristede græskarkerner.
Hvis du har lyst til at variere supen fra gang til gang, kan blomkålen erstattes med gulerødder eller broccoli.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.