Opskrifter » Supper » Varme Supper » Kyllinge-Karrysuppe
Kyllinge-Karrysuppe opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kyllinge-karrysuppe:
- 1 stort hakket løg
- 3 fed pressede hvidløg
- 2 gulerødder
- 3 små persillerødder ELLER pastinakker
- 1 kartoffel
- 1-2 stængler bladselleri
- 1½ liter kyllingefond
- 5-10 dl hønsebouillon
- 1/4 hakket spidskål
- 200 g kogt kyllingekød
- 1 dl ris
- Lidt fløde
- 2 spsk hvedemel
- 1 spsk karry
- 1 spsk gurkemeje
- 1 håndfuld hakket koriander
- Salt
- Peber
- Chili
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kyllinge-Karrysuppe:
Skræl og skær gulerødderne, persillerødder/pastinakker og kartoffel i tern. Skær bladselleri i små stykker.
Svits i en stor gryde løg, hvidløg, gulerødder, persillerødder, kartoffel og bladselleri.
Drys karry og mel over de svitsede grøntsager, og lad det svitse med i 1 minut. Hæld derefter fonden over samt gurkemejen.
Lad suppen koge i 10 minutter hvorefter risene tilsættes. Lad det koge igen i 10 minutter. Rør ofte i suppen, så risene ikke brænder på.
Tilsæt bouillon til suppen har den rigtige konsistens - den skal gerne være lidt cremet.
Tilsæt nu det kogte kyllingekød, spidskålen og lidt fløde og lad det koge i yderligere 5 minutter.
Smag til med salt, peber, karry og chili og servér med lidt hakket koriander drysset over.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.