Opskrifter » Supper » Varme Supper » Marokkansk Inspireret Oksekødssuppe
Marokkansk Inspireret Oksekødssuppe opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave marokkansk inspireret oksekødssuppe:
- 500 g oksespidsbryst
- 3 liter koldt vand
- 1½ spsk groft salt
- 1 tsk peberkorn
- 1 tsk hel koriander
- 2 løg
- 1 fennikel
- 1 rød peberfrugt
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk friskrevet ingefær
- 1 tsk sukker
- 2 g safran
- 1 dåse hele flåede tomater
- 250 g eller 1 dåse kogte kikærter
- 125 g spaghetti
- Salt
- Friskkværnet peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Marokkansk Inspireret Oksekødssuppe:
Læg oksespidsbrystet i en gryde og dæk med koldt vand. Kog ved svag varme og fjern skum og fedt med en stor ske. Tilsæt salt og fjern skum igen. Tilsæt hel peber, hele koriander og kog til kødet er mørt (ca. 2½ time). Tag kødet op og si krydderierne fra suppen.
Pil løgene og hak dem. Skær fennikel og peberfrugt i små tern. Varm olie i en rummelig gryde og sautér de skårne grøntsager 5 minutter. Tilsæt fintreven ingefær, safran og sukker. Tilsæt suppen fra oksespidsbrystet.
Åben dåserne. Hæld lagen fra kikærterne. Hæld lagen fra tomaterne og hak dem fint og kom dem i suppen sammen med kikærterne.
Skær kødet i små tern og kom dem med spaghetti i suppen. Kog til spaghettien er mør.
Smag suppen til med salt og friskkværnet peber. Drys skyllet og hakket koriander eller persille i.
Servér suppen med citron skåret i både eller skiver.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.