Opskrifter » Tilbehør » Diverse Tilbehør » Ærtestuvning
Ærtestuvning opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Ærtestuvning:
Pil og finhak hvidløget. Skyl citronen godt under rindende varmt vand og tør den. Striml citronens skal. Skyl mynten, og dup den tør på køkkenrulle, nip bladene af og striml dem fint. Gem et par blade til garnering.
Opvarm fedtstoffet i en gryde og lad hvidløget stege gennemsigtigt ved svag varme. Tilsæt de frosne ærter og lad dem stege med under omrøring, ca. 4 minutter.
Rør vin og fløde i grøntsagerne. Smag til med citronskal, myntestrimler, salt og peber. Læg låg på og lad det simre i ca. 5 minutter.
Hvis saucen stadig er tynd, så skru op og lad den koge cremet under omrøring. Drys de hele mynteblade over og servér straks - passer både til kød, fisk og fjerkræ.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.